Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν οπτική έκκληση στην κυβέρνηση της Κίνας



Λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων από το Πεκίνο, χιλιάδες υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας σε 29 τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο μαζί με την καλλιτεχνική ομάδα Circle Up Now δημιούργησαν εικόνες εμπνευσμένες από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για να θυμίσουν στις κινεζικές αρχές τις υποσχέσεις που έκαναν όταν ανέλαβαν τους Αγώνες.


Περίπου 300 εθελοντές δημιούργησαν μια συμβολική εικόνα, στην Πνύκα, με φόντο την Ακρόπολη, όπου ένα κερί μέσα σε ένα κύκλο που περιλάμβανε τους κινεζικούς χαρακτήρες ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, μετέφερε το βασικό σύνθημα «Ανθρώπινα Δικαιώματα για Όλους».


Οι οπτικές αυτές εκκλήσεις εκπλήρωσαν το στόχο τους, καθώς έδειξαν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα πραγματικά ενώνουν τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Δυνατές εικόνες με λέξεις όπως «Ελευθερία», «Δικαιοσύνη» και «Αξιοπρέπεια» μετέφεραν το μήνυμα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους.


(Οι φωτογραφίες από την Πνύκα τραβήχτηκαν από τον Κομήνη Νικόλα για λογαριασμό της Circle Up Now και της Διεθνούς Αμνηστίας. Όλες οι φωτογραφίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://circleupnow.smugmug.com/gallery/5344545_ENFZm/1/326785690_pjbHE#000000, ο κωδικός είναι dayofaction)